Nieuw Sociaal Werk is in oktober 2010 opgericht. Bij Nieuw Sociaal Werk zijn Rotterdammers aan de slag die graag hun steentje bij willen dragen, maar zonder klein beetje steun, dat net niet redden. NSW is er op gericht om flexibel te zijn en te blijven, zodat we snel en adequaat kunnen handelen. Onze overhead is zeer klein en die houden we ook klein. En wij? Wij zijn gewoon enorm enthousiast, bevlogen en professioneel.

Over NSW

NSW biedt hulp, coaching en een arbeidsparticipatie-werkplek aan mensen met de zogenaamde ‘afstand tot de arbeidsmarkt’.
Het gaat om mensen die heel graag iets willen doen, die graag hun handen uit de mouwen willen steken, die het nutteloos thuiszitten meer dan zat zijn. Het gaat tegelijkertijd om mensen die de nodige steun in de rug kunnen gebruiken, die moeite hebben om alles in hun eentje te regelen, die maar niet snappen waarom tegenwoordig alles digitaal moet zijn en die misschien niet allemaal het meest vloeiend Nederlands spreken. Deze mensen werken bij NSW. Ze werken met behoud van uitkering. Zij zijn enthousiast en willen graag iets terug doen. Zij kunnen prima inpakwerk doen, zij kunnen uw brandgangen schoonhouden, zij kunnen uw leegstaande panden in de gaten houden, zij kunnen uw parkeerplaats onkruidvrij houden, zij kunnen toezicht houden bij uw fietsenstalling, zij kunnen helpen uw wijk schoon heel en veilig te houden, zij kunnen zoveel. En met u als opdrachtgever, kunnen wij hen helpen. Zoekt u een partij die voor uw bedrijf of organisatie vorm kan geven aan uw stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen, neem dan gerust contact op. Samen kunnen we de mogelijkheden verkennen.

Projecten

Nieuw Sociaal Werk is altijd op zoek naar nieuwe, liefst structurele opdrachten. Bij Nieuw Sociaal Werk zijn nu ongeveer 25 mensen actief, dus we kunnen veel. Hieronder vindt u een kleine opsomming van onze projecten die wij nu uitvoeren.

Wijkconciërge
Voor een grote woningbouwcorporatie voeren wij het project ‘Wijkconciergedienst’ uit. Onze mensen zijn dagelijks aanwezig in de wijk, zijn aanspreekpunt voor de bewoners, vervangen waar nodig de kapotte lampen, maken melding van vernielingen, ruimen zwerfafval op en lopen de verschillende portieken na.

Waternet
In weer en wind gaan de mensen op pad om de verschillende pontons en steigers in de maas schoon te maken. We legen de prullenbakken, melden graffiti en vernielingen, en checken regelmatig de noodverlichting.

Fietsenstallingen
Onze mensen houden toezicht bij verschillende gratis fietsenstallingen, zodat u met een gerust hart uw tweewieler kunt parkeren.

Klein groen
In opdracht van een woningbouwcorporatie zorgen wij voor onkruidvrije brandgangen en dat verschillende perkjes, kleine terrassen en binnentuintjes netjes onderhouden worden.

Inpakwerk, mailings en assemblage
Natuurlijk kunnen wij ook uw mailingen verzorgen, uw spullen inpakken, ompakken of samenstellen.

Bovenstaande is maar een greep van wat wij allemaal doen. Bent u ook benieuwd wat Nieuw Sociaal Werk voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op.ë